RÉSZVÉTELI FÓRUM V. NEGYEDÉV

A részvételi fórum elején Szerecz Gábor, célterület felelős – közösségfejlesztő, kérte a résztvevőket, hogy a chat funkciót használva adják meg a nevüket, a képviselt szervezetet, illetve annak címét és elérhetőségeiket, majd a videófelvétel miatt kérte, hogy szóban is adják meg nevüket és a képviselt szervezetet. A folytatásban szintén Szerecz Gábor tájékoztatta a résztvevőket a projekt jelenlegi állásáról:

• Személyi változás következtében módosult az ügyfélszolgálat időpontja: szerdánként 08:00 – 14:00 óra között lesz nyitva. A helyszín változatlanul a Szent Mihály Házban, Szabolcsfaluban van.
• Minden második csütörtökön hírlevelet küldünk ki az összes megvalósító szervezetnek. Eddig három e-mail ment ki, a résztvevők megerősítették, hogy megkapták azokat.
• Az eddigi módosítások alapján, a közösség által megszavazott változások átvezetése a cselekvési tervbe folyamatban van. Minden felvezetett változásról a közösség már döntött és elfogadta azokat. Amint elkészültek a módosított cselekvési tervek, azokat továbbítjuk az érintett szervezetek felé.
Az elhangzottak után Barkóczi Szabina, a Pécsi Kommunikációs Központ munkatársa tájékoztatta a résztvevőket, hogy a COVID-19 miatt a tavaszi-nyári félévben elmaradt programok nem csak februárig pótolhatóak, hanem a projekt végéig. Mivel jelenleg is maradnak el rendezvények, ezek pótlása is lehetséges, ugyanúgy programjavaslati űrlap módosító nyilatkozatának megírásával.

07_20201028_kép

Dezsőfi Vivien csoportvezető összegezte a projekt során eltelt egy évet, majd megköszönte a szervezetek munkáját, hogy a járvány ellenére is kitartóan próbálják megvalósítani a programokat.
Tomayer Dóra szakmai vezető is megköszönte a szervezetek kitartó erőfeszítését, továbbá összegzést adott az elmúlt egy év tapasztalatairól.

Elsőként Teimelné Leitner Ágnes az Eszperantó Óvoda vezetője mondta el a tapasztalatait. A tavaszi „Föld Napja” rendezvényük elmaradt, ezért februárban farsangot terveznek helyette. 2020 novemberében Márton napi programot rendeznek, de a COVID-19 miatt az óvoda ad helyszínt a rendezvénynek.

Szolnok Borbála, a Béke Búzavirág Népdal és Néptánckör vezetője elmondta, hogy jelenleg a 2021 tavaszán nyíló kiállításuk megvalósításához szükséges anyagokat gyűjtik. Ez ügyben egyeztettek Molnár Ferenccel, a BÉKE Egyesület vezetőjével.
Lovák Ibolya, a Nyugdíjasok Egyesületének vezetője tájékoztatott minket arról, hogy szerencsésen elindították az „Időmetszetek” című folyamat kiállításának anyaggyűjtését. Egyeztettek a nyomdával is, decemberben már megkezdik a képek digitalizálását és nyomtatását. Mivel a folyamat következő szakasza átnyúlik a 2021-es évre, ezért bizakodnak, hogy gördülékenyebben fognak haladni a munkával.

Vozár Pál, a Pécsbányai Kulturális Egyesület vezetője köszöntötte a résztvevőket és elmondta, hogy egyesületük átvette a Nők Pécsbányáért Csoport programjait. Tájékoztatott minket arról, hogy sikerült áttekintenie a programokat és a szervezésükről, valamint a lebonyolításukról egyeztetnek Barkóczi Szabinával, a Pécsi Kommunikációs Központ munkatársával.

Mivel több hozzászólás nem hangzott el, így Szerecz Gábor célterület felelős megköszönte a jelenlévőknek, hogy részt vettek a rendhagyó részvételi fórumon és zárta a beszélgetést.