RÉSZVÉTELI FÓRUM III. NEGYEDÉV

A részvételi fórum elején Szerecz Gábor, célterület felelős – közösségfejlesztő, kérte a résztvevőket, hogy adják meg a nevüket, a képviselt szervezetet, elérhetőségeiket és a szervezet címét, majd a videófelvétel miatt kérte, hogy szóban is adják meg nevüket és a képviselt szervezetet. Ezután Szerecz Gábor tájékoztatta a résztvevőket a projekt jelenlegi állásáról:

• A kormányrendeletek alapján jelenleg semmilyen program nem valósulhat meg.
• A projekt zárása 90 nappal kitolásra került.
• Az elmaradt programok megvalósítását amennyiben lehetséges 2020. augusztus 15-e utánra tervezzék, a lehető leghamarabb valósítsák meg.
• Tájékoztatta a résztvevőket, hogy a személyes ügyfélszolgálatra a jelen járványügyi helyzet miatt nincs lehetőség, de az online ügyfélszolgálat folyamatos.

Dezsőfi Vivien csoportvezető és Tomayer Dóra szakmai vezető kiegészítette néhány fontos információval az elhangzottakat.

Ezekután kérdéseket tehettek fel, vagy hozzászólhattak a jellenlévők. Barkóczi Szabina a Pécsi Kommunikációs Központ munkatársa kérte a jelenlévőket, hogy amennyiben lehetséges előre tervezzenek a programjaik megvalósításának ügyében.

Szolnok Borbála a Béke Búzavirág Népdal és Néptánckör vezetője elmondta, hogy ez számukra az újra tervezési időszak, hiszen a programjaik nagyrészét most tavasszal tartották volna. Véleménye szerint jövő tavasszal tudják pótolni az elmaradt eseményeket, bár vannak olyan programelemek, amiket ebben az időszakban is tudnak pótolni. Példának a fotók begyűjtését hozta fel a kiállításuk számára.
Teimelné Leitner Ágnes az Eszperantó Óvoda vezetője elmondta, hogy az általuk szervezett program szintén jeles naphoz kötődik (Föld Napja) ezért terveik szerint jövőre valósítanák meg a programot.

Lovák Ibolya a Nyugdíjasok Egyesületének képviseletében szintén a programjaik csúsztatásáról beszélt. Ősztől, ha lehet sűríteni fogják az eseményeiket.

Hajdu Orsolya a Pécsi Táncművészeti Egyesület vezetője technikai probléma miatt írásban tette fel a kérdését. A kérdése a helyszínválasztással volt kapcsolatos, miszerint itt is egy éves csúsztatást lehetne e eszközölni.

A többi résztvevőnek nem volt kérdése, így Szerecz Gábor közösségfejlesztő – célterület felelős megköszönte a részvételt, és zárta a beszélgetést.

A fórum során több alkalommal is felhívtuk a jelenlévők figyelmét, hogy az elhangzott információk csak tájékoztató jellegűek, az Irányitó Hatóság hivatalos állásfoglalására még várunk.