Részvételi fórum I. negyedév

A Szent Mihály Ház adott otthont a célterület első részvételi fórumának.

Tomayer Dóra közösségfejlesztési programkoordinátor köszöntötte a résztvevőket és tájékoztatást adott az eltelt egy hónap alatt megvalósult feladatokról. Bemutatta Bánkuti Pétert, aki a Pécsi Kommunikációs Központ képviselője. Tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Pécsi Kommunikációs Központ lesz a felelőse a programok lebonyolításának, így a konkrét megvalósítással kapcsolatos kérdésekkel személy szerint hozzá, vagy a jövőben Barkóczi Szabinához fordulhatnak, aki október elsejétől a Pécsi Kommunikáció Központ munkatársa lesz. Felkérte Bánkuti Pétert, hogy néhány szóban mutatkozzon be. Ezek után kérte, hogy a jelenlévő szervezetek képviselői röviden ismertessék az általuk beadott programjavaslatot.

Először Pintér Csaba a Specko képviselője ismertette a ParaCity programötletét. Elmondta, hogy mind a 13 célterületen meg szeretnék valósítani a programot, amelynek keretében, a fogyatékossággal élőkre hívnák fel a figyelmet, egy érzékenyítő, játékos vetélkedő keretében, ahol az animátorok fogyatékkal élő emberek.

Utána a Nők Pécsbányáért Egyesület képviselője beszélt a programjaikról. Végezetül de nem utolsósorban a Retextil Alapítvány tagja mutatta be a két folyamatot, amit ebbe a városrészbe terveztek. Az egyik a különböző anyagok újra hasznosításával foglalkozik. A folyamat első felében megtanítják a résztvevőknek az újrahasznosítás folyamatát és a kötéstechnikákat. A második felében pedig a megszerzett tudás segítségével, kötés horgolás technikával, létrehoznának egy városrészi térképet. A cél, hogy az összes célterületen létrejött térképeket, egy nagy térképpé tudják majd összevarrni. A másik folyamat a „Kutyafuttató” című programjuk. Itt a felelős állattartásra szeretnék felhívni a figyelmet, kooperálva a város állatmenhelyeivel.

Ezekután Dezsőfi Vivien közösségfejlesztési programkoordinátor tájékoztatást nyújtott a célterület többi programjáról, valamint bemutatta a 16 éven aluli gyermekek részére elkészített hozzájáruló nyilatkozatot.

Ezek után Tomayer Dóra közösségfejlesztési programkoordinátor megköszönte a részvételt és lezárta a részvételi fórumot.