KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 JANUÁR

A Kelet-Mecsek célterület tizedik közösségi beszélgetésén, amit a Pákolitz István Művelődési Házban tartottunk, 17 fő jelent meg.

Szerecz Gábor közösségfejlesztő – célterületfelelős köszöntötte a résztvevőket és tájékoztatást adott az eltelt egy hónap alatt megvalósult feladatokról.

Szerecz Gábor közösségfejlesztő – célterületfelelős tájékoztatta a résztvevőket, hogy a közösségi online interjúk januártól már közvetlenül elérhető a honlapról és felkérte az összes résztvevőt, hogy töltsék ki és amennyiben tudnak még embereket, akik kitöltenék, szóljanak nekik.

Ezután Szerecz Gábor tájékoztatást nyújtott az eddig kitöltött kérdőívek számáról és felhívta a figyelmet arra, hogy az általuk képviselt szervezetek segítségével minél több személyhez tudja azt eljuttatni. Egyúttal felkérte a résztvevőket, hogy amennyiben segíteni tudnak a csoportos kitöltés lebonyolításában, úgy legyenek a közösségfejlesztő segítségére.

A résztvevők főleg az idősebb korosztályt képviselték, sokan lakossági kezdeményezések tagjaiként jöttek el a közösségi beszélgetésre. A résztvevők többségét a társadalmi életük a Pákolitz Művelődési Házhoz köti. Több olyan klub is részt vett a beszélgetésen, akiknek a tagsága Uránvárosból, Kertvárosból és Patacsról érkezik a célterületre, a klub foglalkozásokra. Ez egy szerencsés helyzet, mert a már meglévő tagság megkérdezhető több pécsi célterület lakossága is a közösségi felmérésben.

Az esti közösségi beszélgetés fő témája egy konkrét programjavaslati űrlap bemutatása volt. Mivel az Eszperantó Óvoda elhozta az egyik javaslatát, ezért azon keresztül, projektoros kivetítés segítségével vettük végig részletesen az űrlapot. Minden egyes pontot kielemeztünk, amennyiben hibát észleltünk, úgy javaslatot tettünk a kijavítására. Mivel kapcsolódott az anyag egy pécsbányai programhoz, szót kért és kapott a Pécsbányáért Egyesület vezetője. Beszámolt egy közösségi faültetés ötletéről, aminek területi gondjai vannak, de a megoldása folyamatban van. Ezután folytattuk a konkrét program elemzését.

Több kérdés is a programokhoz kapcsolódott, amire a csoportvezető kimerítő válaszokat adott. Szerecz Gábor közösségfejlesztő megígérte, hogy a megadott elérhetőségekre e-mailben összesítő tájékoztatókat küld a résztvevőknek.

A Bányászok Érdekképviseleti és Kulturális Egyesületének köszönhető, hogy ilyen szép számban voltak jelen a beszélgetésen. Sikerült velük is együttműködési megállapodást kötnünk, így a jövőben a Pákolitz István Művelődési Házban fogjuk megtartani a beszélgetéseket.

Mivel több kérdés nem hangzott el, így zártuk a közösségi megbeszélést.