KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 ÁPRILIS

A Kelet-Mecsek célterület tizenharmadik közösségi beszélgetésén, amit a Pákolitz István Művelődési Házban tartottunk, 15 fő jelent meg.

Ahogyan az összejövetel meghívójában is látható volt, a találkozó a már benyújtott, a célterületre vonatkozó programjavaslatok közösségi támogatottságának felmérésére irányult. Ennek tudatában a fórumon több szervezet is képviseltette magát. A beszélgetés kezdetén Szerecz Gábor köszöntötte a résztvevőket, s örömét fejezte ki amiatt, hogy ez alkalommal ilyen szép számmal vannak jelen az egyesületek, alapítványok megbízottjai, s ezáltal a jelenlevők szélesebb képet kaphatnak a következő három év tervezett programkínálatát illetően. A célterületfelelős beszélt a közösségi beszélgetés céljáról, kérte a jelenlevőket, kézfeltartással jelezzék mely ismertetett program megvalósulását támogatják.

Ezt követően sor került a javaslatok egyenkénti bemutatására. A tervek rövid áttekintését a Szenior Örömtánc képviselői kezdték, akik a tánc jótékony hatása által szeretnék színesíteni a következő három év programkínálatát. Ezt követően a többi szervezet is ismertette az általuk megvalósítani kívánt rendezvények főbb ismérveit. E közösségek vetélkedőkkel, jubileumi ünnepségekkel, madáretetős programmal, néptánccal, kiállításokkal, jeles napok programjaival készülnek. A résztvevők kérdéseket tettek fel egymásnak egy-egy tervezett esemény kapcsán, a programok a projektbe való illeszkedésére, megvalósíthatóságára vonatkozóan. Minden közösség bemutatkozását követően sor került az ismertetett javaslat közösségi támogatottságának felmérésére. A kapott pontszámokból az látszik, hogy a közösség minden rendezvény megvalósulását támogatja, de nem megegyező mértékben. A beszélgetés végén Szerecz Gábor célterületfelelős közösségfejlesztő megköszönte a résztvevők jelenlétét, s ismertetve a következő havi közösségi beszélgetés témáját, kért mindenkit, hogy ezen az alkalmon is vegyen részt, támogatásáról biztosítsa a projektet.