KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 NOVEMBER

A Kelet-Mecsek célterület nyolcadik közösségi beszélgetésén, amit a Szent Mihály Házban tartottunk, hat fő jelent meg.

Szerecz Gábor közösségfejlesztő – célterületfelelős köszöntötte a résztvevőket és tájékoztatást adott az eltelt egy hónap alatt megvalósult feladatokról.

Az Erdei Óvoda képviseletében egy óvónő volt jelen. A programötletük már egy régebbi közösségi beszélgetésen megfogalmazódott. Most papíron is bemutatták. Terveik szerint egy Márton Napi Felvonulás c. rendezvény lenne az egyik megvalósítandó ötletük. Részletesen kidolgozták a projektet, költségvetéssel együtt. Természetesen ez még csak egy előtervezet, mivel kézzel íródott, de megbeszélésre alkalmas volt. A közösségfejlesztő kérésére a következő közösségi beszélgetésre elhozzák a megbeszélt javítások alapján a kinyomtatott verziót.

A Pécsbányai Kulturális Egyesület elnöke, a Gesztenyeliget Fesztivált szeretné bevinni a programba. A közösségfejlesztő felhívta a figyelmét arra, hogy már meglévő programokat úgy lehet megvalósítani, ha egy vagy több programelemmel bővítik azt. A közösségfejlesztő megkérte, hogy a következő alkalomra a kitöltött programjavaslati űrlapot hozza magával, amennyiben lehetséges.

A Bányászok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének elnöke tájékoztatott minket arról, hogy az általuk vezetett Pákolitz István Közösségi Házban működő szervezetek, klubok, közösségek, sok programjavaslattal állnak majd elő a következő alkalommal. Ezután egyeztettük, hogy a következő közösségi beszélgetés a Pákolitz István Közösségi Házban lesz megtartva.

A Pécsi Táncművészeti Egyesület vezetője, tájékoztatást adott a programötletéről. Pécsi helyi mazsorettcsoportoknak szeretne bemutatót és versenyt szervezni. Szerecz Gábor közösségfejlesztő megkérte, hogy a következő beszélgetésre, már egy kidolgozott formában adja le a javaslatot, a programjavaslati űrlapon.

Mivel több kérdés nem hangzott el, ezért zártuk a közösségi beszélgetést.