KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 DECEMBER

A Kelet-Mecsek célterület kilencedik közösségi beszélgetésén, amit a Pákolitz István Művelődési Házban tartottunk, 69 fő jelent meg.

Szerecz Gábor közösségfejlesztő – célterületfelelős köszöntötte a résztvevőket és tájékoztatást adott az indulástól eltelt idő alatt megvalósult feladatokról. Bemutatkozott Dóri Éva közösségfejlesztési csoportvezető. Mivel ebben a közösségi házban másodszor voltunk közösségi beszélgetést tartani, ezért Dóri Éva közösségfejlesztési csoportvezető újra bemutatta a projektet.

A résztvevők főleg az idősebb korosztályt képviselték, sokan lakossági kezdeményezések tagjaiként jöttek el a közösségi beszélgetésre. A résztvevők többségét a társadalmi életük a Pákolitz Művelődési Házhoz köti. Több mint 22 szervezet képviselői, tagjai jöttek el a beszélgetésre. Több olyan klub is részt vett a beszélgetésen, akiknek a tagsága Uránvárosból, Kertvárosból és Patacsról érkezik a célterületre, a klub foglalkozásokra. Ez egy szerencsés helyzet, mert a már meglévő tagság megkérdezhető több pécsi célterület lakossága is a közösségi felmérésben.

A Búzavirág Népdal és Néptánc Kör vezetője szakmai segítséget szeretne kérni a tánccsoportjának, elsősorban tánckarvezető személyében, aki koreográfiákat is betanítana nekik, különös figyelemmel az idős korosztályra.
Ahogy a többi célterületen, úgy a Pákolitz Művelődési Házban megjelentek között is sok olyan klub van, amelyek nem bejegyzett, formális szervezetek. Így nehezebb feltárni ezeket a csoportokat.

A Pécsbányáért Egyesület vezetője a hozzá intézett kérdésekre válaszolt. Főleg együttműködési kérdések voltak, amire kielégítő válaszokat adott.

A fiatalokat két szervezet képviseletében láttuk vendégül. Pécs Város Mazsorettcsoportja és egy küzdősport egyesület csatlakozott a beszélgetéshez. Külön öröm ez, hiszen inkább az idősebb korosztály látogatja a közösségi beszélgetéseket.

Ismét külön kellett választani a Top 7.1.-es projektet a mienktől, mert sokan összekeverik a két fejlesztési programot. Természetesen válaszként kértük őket, hogy fáradjanak be a Pécsi Helyi Akciócsoport irodájába, ahol személyesen kaphatnak válaszokat a kérdéseikre, vagy keressék az elérhetőségeinken a munkatársainkat az infrastruktúrális és nagyrendezvényeket célzó CUD-fejlesztések kapcsán.

Több kérdés is a programokhoz kapcsolódott, amire Dóri Éva csoportvezető kimerítő válaszokat adott. Szerecz Gábor közösségfejlesztő megígérte, hogy a megadott elérhetőségekre e-mailben összesítő tájékoztatókat küld a résztvevőknek.

A Bányászok Érdekképviseleti és Kulturális Egyesületének köszönhető, hogy ilyen szép számban voltak jelen a beszélgetésen. Sikerült velük is együttműködési megállapodást kötnünk, így a jövőben a Pákolitz István Művelődési Házban fogjuk megtartani a beszélgetéseket.

Mivel több kérdés nem hangzott el, így zártuk a közösségi megbeszélést.