KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 AUGUSZTUS

A Kelet-Mecsek célterület ötödik közösségi beszélgetésén két fő jelent meg.

Szerecz Gábor megkérte a jelenlévőket, hogy segítsenek felkutatni olyan személyeket, akik a közösségi mélyinterjúkban a segítségünkre lehetnek.

Az Erdei Óvoda Oktatási Nevelési Alapítványának képviselője, már visszatérő vendége a közösségi beszélgetéseknek. Tájékoztatott minket a tervezett programötleteikről. Terveik szerint az elsődleges célközönség a szülők és a család. A környezettudatosság és a néphagyományok fontos és meghatározó szerepet töltenek be a programjaikban. Márton Nap, Karácsony, Farsang, Húsvét, Gyermeknap, Szüreti Vígasságok. Ezek mind megvalósítandó ötletként szerepelnek náluk. A rendezvényeiket a sokszínűség jellemzi. Játszóházak, népi játékok és tánc, irodalmi és zenei műsorok, környezettudatos előadások. Mindenképpen kapcsolódni szeretnének olyan szervezetekhez, ahol a „zöld” életmód, a környezettudatosság megjelenik.

A PKK munkatársa saját programötlettel nem állt elő, de nagyon érdeklődő és együttműködő volt. A következő beszélgetésen, ígérete szerint, talán saját elképzelését is megosztja velünk.

Végezetül Szerecz Gábor megkérte őket, hogy vegyenek részt a következő közösségi beszélgetésen is, és ha lehet hozzanak magukkal ismerősöket, barátokat. Ezután lezártuk a beszélgetést.