KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 ÁPRILIS

Kelet-Mecsek célterületen a Pécsi Kulturális Központ Szent Mihály Házban került megrendezésre a közösségi beszélgetés, amelynek célja a projekt bemutatása és a helyi adottságok felmérése volt. A Házban nagyon aktív közösségi élet működik, több szerveződés és helyi civil szervezet programjainak is otthont ad, rendszeresen szerveznek táncházakat is. Használják az épületben található közösségi tereket. Az udvar is gondozott, sportprogramok megrendezésére alkalmas, bográcsozási és főzési lehetőséget kínál.

A projekt részletes ismertetése után a közösségi beszélgetésen megjelent hat szervezet bemutatkozott egymásnak és a célterület felelős munkatársaknak. A legaktívabb szervezet az Erdei Óvoda Oktatási Nevelési Alap munkatársai és a Keleti Városrészi Óvoda Eszperantó utcai Tagóvodája voltak. Véleményük szerint a projektben az erdei iskola programjaik valósulhatnának meg, amelyekkel megszólíthatnák a gyermekeken keresztül a szülőket is.

A Pécs Szélén Mecsekszabolcsért Egyesület vezetője elmondta, hogy egy alvó egyesületről van szó, azonban szeretné feléleszteni a szervezetet. Egy helytörténeti szoba kialakítását javasolta a Szent Mihály Ház egyik helyiségében.

A Nemzeti Művelődési Intézet három helyi munkatársa is részt vett a közösségi beszélgetésen. Kérdéseik szakmai jellegűek voltak, főként a programok pénzügyi hátterére és a programmegvalósításokra irányultak.